Cele mai dezvoltate localităţi limitrofe marilor oraşe din punct al numărului de proiecte rezidenţiale finalizate şi în construcţie sunt Chiajna, Popeşti – Leordeni şi Bragadiru, în cazul Bucureştiului, Floreşti în cazul Cluj – Napocăi, Giroc şi Dumbrăviţa în cazul Timişoarei şi Şelimbăr şi Cisnădie în cazul Sibiului.
Cele mai disproporţionate raporturi se întâlnesc în Bucureşti, Timişoara şi Sibiu, pieţe rezidenţiale unde numărul locuinţelor livrate în localităţile limitrofe este dublu comparativ cu cel al locuinţelor predate în interiorul oraşelor.
Studiul arată că zonele de vest (Chiajna – Roşu) şi de sud (Popeşti – Leordeni şi Bragadiru) au atras cele mai multe livrări de locuinţe dintre localităţile limitrofe Capitalei, fiind urmate de zona de est (Dobroeşti şi Pantelimon). În Giroc şi Dumbrăviţa, localităţi amplasate în imediata apropiere a Timişoarei, au fost livrate anul trecut mai multe locuinţe comparativ cu cele din interiorul oraşului, în timp ce Şelimbăr şi Cisnădie au atras un număr similar de livrări cu cel din Sibiu.
O altă localitate care a cunoscut o dezvoltare semnificativă este Floreşti, în imediata apropiere de Cluj – Napoca
Şi în cazul Iaşiului, localităţile limitrofe au atras un număr similar de livrări cu cel din interiorul oraşului, cea mai dezvoltată localitate limitrofă fiind Miroslava