Meniu Anunt
22-02-2023

INEDIT: Un ansamblu rezidențial de case tip hambar, pasive, se află în construcție în Mogoșoaia. Costuri de 200 lei/lună pentru agentul termic, pe timp de iarnă - FOTO

share:

INEDIT: Un ansamblu rezidențial de case tip hambar, pasive, se află în construcție în Mogoșoaia. Costuri de 200 lei/lună pentru agentul termic, pe timp de iarnă - FOTO
Adriana Drăgușin

Potrivit dezvoltatorului, deși acest gen de construcții reprezintă o inovație pentru români, ele sunt cunoscute și populare în alte țări.

În nord-vestul Capitalei, în localitatea Mogoșoaia, s-a deschis ieri showroomul unui ansamblu rezidențial inedit: Hambar44. Format din 12 case pasive, construite din materiale 100% naturale și cu impact minim asupra mediului, proiectul presupune o investiție de două milioane de euro. „Vizitatorii vor putea înțelege ce reprezintă cu adevărat un trai sustenabil, simțind pe pielea lor experiența unei case pasive”, explică reprezentanții companiei dezvoltatoare. Aceștia punctează că, deși construcțiile de tip hambar reprezintă o inovație pe piața imobiliară românească, ele se află la mare căutare în alte țări. Vilele din cadrul proiectului vor avea un design cu influențe nordice, oferind locatarilor simplitate, confort și o organizare eficiență a spațiului de locuit. Mobila din showroom este furnizată de partenerul proiectului, thehome.ro, care va oferi soluții eficiente de amenajare și depozitare pentru viitorii locatari.

În acest proiect am pus foarte mare accent pe sustenabilitate și eficiență și... mult suflet. Sunt genul de locuințe pe care le vinzi cu inima deschisă, pentru că respectă toate normele de poluare și eficiență, reprezentând prin sine o dovadă de respect atât față de clienți, cât și față de planetă. Am adunat o echipă de oameni extraordinari, cu zeci de ani de experiență în domeniul construcțiilor sustenabile și am reușit sa creăm un pr

oiect ce se ridică la cele mai înalte standarde ale pieței imobiliare mondiale.”

Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Hambar44


Citește și:

GHID RISC SEISMIC – 2023 de la Titirez.ro. Ce putem face pentru a fi mai puțin vulnerabili la cutremure?


Încălzire cu pompe de căldură

Potrivit oficialilor companiei, pentru o casă de 130 de metri pătrați, locatarii vor plăti, în timpul iernii, doar 200 de lei pe lună. „Acest cost include încălzirea și apa caldă menajeră, fără a face rabat de la confortul propriu”, explică aceștia.

Suntem mândri să o avem în echipa noastră pe Kamila Kaprzyk, arhitect acreditat Passive House, care, alături de arh. Ioana Isăilă, ing. Lucian Holban și ing. Dogeanu Angel, au conturat cea mai eficientă versiune de locuință din piață. Casele se bucură de o zonă de zi spațioasă și deschisă și o zonă de noapte practică și intimă, comunicând eficient cu exteriorul. Izolația este făcută la cele mai înalte standarde de eficiență, pierderile de căldură fiind infime, iar încălzirea se face prin pompe de căldură geotermice cu 0 emisii de carbon.”

Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Hambar44


Citește și:

Titirez.ro: Perspectivele pieței rezidențiale din România în 2023. Este un scenariu probabil ca prețurile locuințelor să intre pe un făgaș descendent?


Hambar44-Titirez.ro-2

 

Zonă comună, de relaxare și de lucru

Având o suprafață medie de 150 de metri pătrați, vilele din Hambar44 vor dispune de pompe de căldură geotermice individuale. De asemenea, în cadrul ansamblului sunt plantați peste 40 de copaci, acesta ajungând, astfel, la o amprentă negativă de carbon.

Pentru a susține formarea unei comunități integrate, proiectul va include un Community Hub dedicat pentru locatari, în care aceștia se pot relaxa sau lucra de acasă – este vorba despre o suprafață comună de aproape 1.000 de metri pătrați, prevăzută cu spații verzi și piscină.

Ultimii ani ne-au făcut pe toți sa realizăm cât este de important mediul în care trăim, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Una dintre cele mai importante valori pentru noi a fost ideea de comunitate, de familie. Vrem ca locatarii Hambar44 să aibă posibilitatea de a forma o comunitate strânsă și echilibrată, bazată pe valori comune, precum grija față de mediu, respectul pentru calitatea propriei vieți și pentru societate. Astfel, am creat un spațiu comun, exclusiv pentru locuitorii Hambar44, în care aceștia pot munci de acasă, organiza evenimente sau în care se pot relaxa pur și simplu.”

Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Hambar44


Citește și:

Oficial APAIR: reglementarea activității din domeniul imobiliar, așteptată încă din anii ‘90. Actualul proiect de lege a fost elaborat din perspectiva consumatorului – acesta are în primul rând de câștigat!


 

hambar44-3-titirez.ro


Citește și:

Ansamblul rezidențial HANN Harmony, a cărui primă fază de dezvoltare va consta exclusiv în vile, a primit autorizația de construire. Lucrările vor începe în 2023