Meniu Anunt
22-02-2021

HARTA seismica a Bucurestiului - Cele mai PERICULOASE zone

share:

HARTA seismica a Bucurestiului - Cele mai PERICULOASE zone
Bucureştiul a ajuns să fie punctul roşu al Europei. Cele mai PERICULOASE zone de impact in cazul unui cutremur, marcate pe HARTA SEISMICA a Bucurestiului

Specialiştii de la Măgurele au făcut o simulare pentru un seism devastator şi au ajuns la concluzia că zona de nord va fi cea care va prelua cel mai puternic şocul. Pe baza hărţii de risc seismic se poate stabili şi cel fel de clădiri pot fi construite în „zonele roşii".

harta risc seism 2_1

După Nordul Capitalei, următoarele cel mai afectate zone in cazul unui cutremur ar fi centrul şi estul oraşului.

Cei mai expuşi ar fi locuitorii din zonele Otopeni, Pipera, Aviaţiei. Pantelimon, unul dintre cartierele-dormitor ale Capitalei, este si el în zona roşie pe harta seismica a Bucurestiului

cutremur

Specialiștii spun că zona de-a lungul Dâmboviţei este periculoasă pentru că sunt regiuni cu teren nisipos. Acolo pot apărea fenomene de lichefiere a solului in cazul unui cutremur, o „curgere" a nisipului. Clădirile aflate de acolo pot, astfel, să se încline.

„În Bucureşti nu ai voie să proiectezi structuri din oţel, pentru că sunt foarte flexibile, exact ce n-ai voie aici", spune Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cu toate acestea, în ultimii ani, nordul oraşului a fost invadat de blocuri turn, deși zona este vulnerabilă. La „Aurel Vlaicu" sunt cele mai multe clădiri înalte din Bucureşti. 250.000 de angajaţi lucrează aici, adică o treime din totalul celor care muncesc în birouri în Capitală sunt supusi unor mari riscuri in cazul unui cutremur.

În acest moment, în București există 349 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic, 361 de imobile încadrate în clasa II de risc seismic si  111 clădiri în clasa III de risc seismic. Până în 2020 se va interveni la toate cele 349 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic!

Până acum, au fost identificate și inventariate toate imobilele cu probleme la fațade, situate în zonele stabilite prin regulament că sunt prioritare. Au fost identificate 430 de clădiri, încadrate în clasa RS II și RS III de risc seismic.

Bucureştiul a ajuns să fie punctul roşu al Europei. Slaba implicare a autorităţilor şi lipsa măsurilor de prevenire in cazul unui cutremur fac din acest oraş capitala europeană cu cele mai mari probleme legate de riscul seismic

Pentru siguranta dvs. titirez.ro a publicat LISTELE IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC unde puteti verifica daca cladirea in care lucrati, locuiti sau pe care doriti sa o achizitionati se afla in pericol in cazul unui cutremur.