Daca semineul se construieste odata cu restul living-ului, decizia amplasarii lui este mai usor de luat, insa amplasarea corecta a unui semineu dupa ce restul mobilierului si decoratiunilor exista deja in living poate sa ridice anumite dificultati. Este foarte important ca semineul sa se integreze armonios in restul decorului, fara a parea un intrus intr-un design deja stabilit.
Puterea de incalzire a unui semineu este determinata de modelul ales si de suprafata care trebuie incalzita, care poate varia de la un living generos pana la o casa intreaga, daca se opteaza si pentru un sistem de canalizare a aerului cald si in alte incaperi. Materialele folosite pentru a imbraca un semineu sunt de asemenea foarte importante.
Pe langa rolul estetic evident, cu care iti vei impresiona musafirii, cel mai important rol al unui semineu este incalzirea incaperilor, acestea avand un randament mult mai ridicat decat sobele clasice. Fiind construit cu precizie pentru a optimiza preluarea aerului rece din incapere si incalzirea lui, un semineu retine si emana caldura chiar si dupa intreruperea focului, iar acest lucru se va reflecta pozitiv in factura de incalzire de la finalul lunii.
Nu cu mult timp in urma, semineul era privit ca fiind un simplu moft, pe care nu oricine si-l permitea. Astazi, insa, este o necesitate pe care tot mai multa lume o descopera. Are numeroase avantaje, insa printre principalele se numara utilitatea, design-ul si accesibilitatea.
Acum ai de ce sa te bucuri de venirea sezonului rece!
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.