Meniu Anunt
20-09-2017

Clădiri mai puțin cunoscute - clădiri vechi ascunse din Bucureşti

share:

Clădiri mai puțin cunoscute - clădiri vechi ascunse din Bucureşti
Ai trait toata viata ta in capitala, insa sunt doar cateva locuri pe care ai putea sa le numesti cu adevarat interesante.

Pe strada Dem I.Dobrescu la numarul 5 se afla singura cladire din Romania inclusa in topul celor mai bizare cladiri din lume – sediul Uniunii Arhitectilor din Romania (UAR)

Cladirea a fost construita inaintea de 1884 de Grigore Paucescu – om politic si avocat si poarta aprenta stilului arhitectural al renasterii franceze, avand initial o functiune rezidentiala, devenind sediul consulatului Ungariei dupa 1919. Casa a fost incendiata in timpului revolutiei din ’89 pentru ca era sediu al Directiei a V-a a Securitatii. In 2003, cladirea a fost ridicata intr-o maniera moderna pana la etajul 7 fiind monument istoric.

Casa Melik- cea mai veche casa din Bucuresti

Casa Melik sau Muzeul Theodor Pallady se afla pe Strada Spatarului, nr. 22 si este cea mai veche locuinta din capitala. A fost construita in 1750 de armeanul Hagi Kevork Nazaretoglu si in prezent gazduieste tablouri pictate de Theodor Pallady, peste 800 de desene datand din perioada in care pictorul roman si-a facut ucenicia la Paris. Alaturi de acestea, mai pot si admirate cele 1270 de piese de colectie apartinand familiei Serafina si Gheorghe Raut, printre care se numara lucrarile unor artisti precum Lubin Baujin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, Camille Corot, sau olandezi, precum Jan van de Capelle

 Casa Miţa Biciclista

Pentru cei si cele dintre voi care inca mai fac glume cu Coana Mita Biciclista si nu stiu, de fapt, nimic despre reputata doamna, ciuliti mai bine urechile si mariti-va pupila! Mita Biciclista, pe numele ei adevarat Maria Mihaescu, si-a capatat renumele dupa ce a fost prima femeie care sa se plimbe pe Calea Victoriei in pantaloni si pedaland la bicicleta.Clădirea impunătoare construită la începutul secolului al XX-lea, cu faţadă în stil art nouveau, de la numărul 9-11, din Strada Cristian Tell este astăzi goală in paragină

Imobilul, declarat monument de arhitectură în stil baroc, a fost câştigat în instanţă de urmaşii Miţei care l-au revândut cu mult sub preţul pieţei unor cetăţeni spanioli care s-au întors în Spania. Ceva timp, în ea au locuit mai multe familii fără adăpost.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. 

Ne gasesti si pe Instagram  si Pinterest