Meniu Anunt
27-03-2015

Cele mai scumpe hoteluri din România, scoase la vânzare

share:

Cele mai scumpe hoteluri din România, scoase la vânzare
Clasamentul celor mai scumpe hoteluri şi complexuri hoteliere scoase la vânzare include nu doar unităţi de cazare cu tradiţie de pe litoralul românesc, ci şi imobile moderne, de până la 4 stele.

Clasamentul celor mai scumpe hoteluri şi complexuri hoteliere scoase la vânzare include nu doar unităţi de cazare cu tradiţie de pe litoralul românesc, ci şi imobile moderne, de până la 4 stele.

Astfel, în acest top, pe primul loc, se află un complex hotelier de pe litoral, listat la un preţ de 30 de milioane de euro. Aflat în staţiunea Neptun-Olimp, complexul hotelier este format din 3 unităţi de cazare (hotelurile Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic), structurate pe parter şi 7 etaje, însumând nu mai puţin de 750 de camere.

În Arad, în centrul oraşului, un hotel este disponibil la vânzare la un preţ de 25 de milioane de euro. Hotelul are o capacitate de cazare de 40 de camere şi 2 apartamente. În plus, unitatea are un restaurant, o sală de fitness şi una de conferinţe.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai scumpe hoteluri şi complexuri hoteliere scoase la vânzare se află un hotel din zona centrală a Bucureştiului, mai exact zona Universitate-Magheru. Unitatea este clasificată la 3-4 stele şi este disponibilă la vânzare cu un preţ de 18,95 de milioane de euro. Structurat pe parter şi 13 etaje, imobilul este amplasat pe un teren de 1.100 de metri pătraţi şi dispune de o capacitate de cazare de 127 de camere.

Tot în Capitală, în zona Cotroceni, un hotel poate fi achiziţionat cu 8,5 milioane de euro. Are 4 stele şi o capacitate de cazare de 78 de camere. În plus, unitatea turistică este amplasată pe un teren de 1.800 de metri pătraţi, este compusă din două corpuri de clădire şi include săli de conferinţe, bar şi restaurant.

În zona Râşnov-Bran, un complex turistic amplasat pe un teren de peste 80.000 de metri pătraţi se vinde un preţ de 8,5 milioane de euro. Acesta este format din mai multe corpuri de clădire (vilă, pensiune, pensiune-hotel şi apartamente), printre facilităţi numărându-se un restaurant-foişor, sală de conferinţe, bar-restaurant şi un grajd cu cai de rasă. 

În clasament urmează un alt hotel din Bucureşti, de această dată din zona Unirii, ce poate fi cumpărat cu suma de 6,5 milioane de euro. Unitatea de cazare este amplasată pe un teren de 880 de metri pătraţi şi a fost construită în anul 2000. Are o capacitate de 40 de camere şi include un restaurant, săli de conferinţe şi de evenimente.

În Cluj-Napoca, Hotel Sport este scos la vânzare la un preţ de 6 milioane de euro. Construit în anul 1981, pe un teren de 6.200 de metri pătraţi, acesta dispune de 127 de camere şi o suprafaţă utilă de aproape 3.800 de metri pătraţi. Imobilul a fost renovat în 1999 şi în 2011-2012 şi dispune de restaurant, terasă, săli de conferinţe.

În staţiunea Venus, hotelul Vulturul, cu o capacitate de 206 camere, poate fi cumpărat cu 5,5 milioane de euro. Structurat pe 13 etaje, imobilul a fost renovat în anul 2013 şi dispune de restaurant, terasă, săli de conferinţe şi parcare.

Un complex hotelier din staţiunea Cap Aurora poate fi achiziţionat cu 5,2 milioane de euro. Construit în 1973, acesta este format din două unităţi de cazare, Hotel Onix şi Hotel Safir.

În staţiunea Fântânele, din judeţul Cluj, un complex format din două hoteluri (Bianca şi Radu), amplasat pe un teren de circa 63.000 de metri pătraţi, are un preţ cerut de 5 milioane de euro.

 

Sursa: gândul.info