Cresterea fata de luna decembrie a anului 2016 este de 11% (8700 euro), conform indicelui imobiliar al Ziarului Financiar, bazat pe anunturile imobiliare publicate pe site-urile de profil.
Care sunt zonele cu cea mai mare crestere?
La nivel de zone, cea mai accelerata crestere a avut loc in cartierele din jurul marilor centre comerciale, conectate la mijloace multiple de transport in comun. Zona Brancoveanu a crescut cu 27% fata de anul trecut, ajungand la un pret mediu de 94000 euro pentru un apartament de 3 camere. Cartierul Brancoveanu dispune de acces la metrou, dar si de vecinatate cu unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti – Tineretului.
O alta zona in crestere accelerata este Iancului, care ofera locuitorilor sai avantajele unei pozitii semicentrale, acces la metrou si apropierea de un centru comercial important: Mega Mall. De asemenea, un alt punct in favoarea cartierului Iancului este vechimea mai mica a cladirilor, majoritatea blocurilor de aici fiind construite dupa cutremurul din 1977.
Unde s-a inregistrat scadere a pretului mediu?
Pe de alta parte, o zona unde s-a inregistrat o usoara scadere este Berceni (-1.5%). Motivul poate fi legat de demararea proiectului de largire al Sos. Berceni, dar si dezvoltarea haotica din Popesti Leordeni, fara o imbunatatire proportionala a infrastructurii.
Care sunt zonele cele mai scumpe din Capitala?
Zonele Piata Victoriei - Dorobanti - Aviatorilor şi Bulevardul Unirii raman cele mai scumpe din Capitala, cu un pret mediu de peste 100,000 de euro pentru un apartament de 3 camere. De asemenea, Cartierul Francez de langa Parcul Herastrau este un alt punct “fierbinte” al pietei imobiliare, aici fiind dezvoltate majoritatea proiectelor rezidentiale de lux.
In contextul reducerii fondurilor alocate programului Prima Casa, putem prefigura o continuare a trendului de scumpire al apartamentelor in anul 2018, mai ales in zonele bine conectate la reteaua de transport in comun si cu acces la facilitati apreciate de cumparatori.