Un dezvoltator din Dubai vrea sa ridice cel mai inalt turn de birouri din lume

Administratorul unei platforme industriale din Dubai vrea sa ridice cel mai inalt turn de birouri din lume, cu o inaltime de peste 520 de metri si un cost estimat la aproximativ un miliard de dolari, desi aproape jumatate din spatiile de birouri din metropola sunt neocupate, transmite Bloomberg.

Ahmed Bin Sulayem, presedintele zonei industriale Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), detinuta de stat, a declarat ca Dubai poate atrage chiriasi si investitori cu un astfel de proiect deoarece multe dintre spatiile de birouri si comerciale existente nu pot acomoda companii mari, relateaza Mediafax. 

Bin Sulayem a participat la dezvoltarea Almas Tower, un turn de birouri cu 68 de etaje, inaugurat in 2007, care era la acea data cea mai inalta cladire din Dubai.

Almas Tower este ocupat in proportie de 100%, cu alti potentiali chiriasi pe lista de asteptare, a precizat Bin Sulayem.

"Criza ne-a aratat ca proiectele bine proiectate, bine gandite, vor avea intotdeauna valoare si vor atrage cerere. Ramanem fara spatiu, iar cel mai inalt turn comercial din lume va contribui la atragerea mai multor companii", a declarat oficialul.

In prezent, cea mai inalta cladire de birour din lume este Taipei 101, din Taiwan, la 508 metri si 101 etaje.

Boom-ul pietei imobiliare din Dubai a lasat in urma un stoc urias de spatii de birouri neatractive pentru companii din diverse motive, de la design la locatie si chiar actionariat.

De multe ori, companiile interesate de spatii de peste 5.000 de metri patrati nu pot gasi proprietati existente adecvate si cauta tot mai des dezvoltatori dispusi sa construiasca spatii in conformitate cu exigentele clientului, potrivit unui raport al casei de brokeraj Jones Lang LaSalle.

Aproximativ 45% din spatiile de birouri din Dubai sunt neocupate, potrivit companiei de brokeraj CBRE Group.

Turnul vizat de Bin Sulayem ar avea o inaltime de cel putin 520 de metri si s-ar afla in centrul unui complex de 107.000 de metri patrati, cu spatii comerciale generoase pentru companii, a afirmat Mathew Lomax, director in cadrul DMCC, compania de stat care administreaza platforma industriala.

Proiectul ar urma sa fie realizat in cinci ani, cu un cost estimat la 1 miliard de dolari. Administratorii intentioneaza sa vanda jumatate din spatii si sa ofere restul in chirie.

 

Sursa: wall-street.ro

Contul meu Anunt nou