TOP proiecte imobiliare care au schimbat fata Clujului: cum s-a metamorfozat orasul cu cea mai dinamica dezvoltare din Romania

Cluj-Napoca este orasul cu cea mai spectaculoasa dezvoltare imobiliara din ultimii ani, iar acest lucru se datoreaza si numarului tot mai mare de investitori straini care aleg sa isi concentreze operatiunile in zona Transilvaniei, dar si a faptului ca este un excelent oras universitar, care ofera si o forta de munca foarte bine calificata, o alternativa foarte buna Capitalei. Cum s-a dezvoltat Clujul in ultimii ani, aflam in prezentarea de mai jos!


1. Cartierul Europa

Cartierul Europa, cunoscut si ca Zorilor-Sud, a atras multi clujeni in cautare de liniste si aer proaspat. Amplasat in partea de sud a municipiului, str. Eugen Ionescu fiind un punct de reper, cartierul include constructii noi de vile sau complexuri rezidentiale.

Un alt exemplu asemanator este strada Campului, parte din colonia Faget, paralela cu strada Eugen Ionescu.

Cartierul Europa este delimitat de str. Mikó Imre, Calea Turzii si Colonia Faget, fiind in prelungirea cartierului Zorilor.

Foto: primariaclujnapoca.ro

Grafica: Yardi Romania

 

2. Galeria Comerciala Platinia

Galeria Comerciala Platinia va fi un proiect unic in Cluj, singurul ansamblu rezidential care va incopora, la primele doua nivele, un mall.

Viitoarea galerie comerciala Platinia se situeaza pe fosta fabrica de bere Ursus, iar rezidentilor le va facilita accesul la zona parcului, stadionului si a Salii Polivalente.

Proiectul va fi finalizat in martie 2017 si va cuprinde o suprafata de 55.000 mp cu un total de 320 de apartamente.

 

3. Proiectele rezidentiale Intre Lacuri

Park Lake Residence, complex de 10 etaje, se afla in cartierul Intre Lacuri si este unul dintre ultimele blocuri de locuinte construite intre lacurile din Gheorgheni. Vizavi de Park Lake Residence se afla doua imobile noi, finalizate in 2015 - Proiect Dunarii 20B pentru locuinte si Proiect Dunarii 20B cu regim hotelier.

Pozitionarea cladirilor este extrem de avantajoasa, acestea fiind situate la mai putin de 10 minute de centrul comercial Iulius Mall, FSEGA sau United Business Center Tower.

 

4. Cartierul Buna Ziua

Situat in partea de sud a orasului, cartierul Buna Ziua este unul relativ nou pe piata clujeana, acesta fiind intr-o dezvoltare continua incepand cu anii `90.

Cartierul Buna Ziua este pozitionat intre cartierele Andrei Muresanu, Zorilor si Gheorgheni, aproape de centre comerciale si diferite unitati de invatamant. Accesul este facilitat de cateva artere principale de circulatie, cum ar fi Calea Turzii, str. Fagului sau str. Buna ziua.

Foto: primariaclujnapoca.ro

 

5. Proiectul The Office Business Center

Proiectul "The Office" Business Center, dezvoltat de catre omul de afaceri Ovidiu Sandor si NEPI, a fost inaugurata in mai 2014 si este cea mai mare cladire de birouri din Cluj Napoca cu un un total de 54.000 mp, la finalizarea proiectului.

Cladirea de pe strada 21 Decembrie 1989 ofera birouri de tip A.

The Office pune la dispozitia angajatilor cafenele, un restaurant, un wine bar si o terasa interioara pentru o bine-meritata pauza de cafea.

 

6. Proiectul United Business Center Tower

Cladirea UBCT, inaugurata in septembrie 2014, ofera birouri de tip A pe o suprafata de 10.000 mp, ce sunt distribuiti pe 11 etaje.

Constructia, situata pe strada Al. Vaida Voievod, vizavi de FSEGA si complexul rezidential de lux Riviera, are iesire direct in Parcul Iulius, perfect pentru plimbarea de dupa-amiaza.

Proiectul United Business Center Tower este unul dintre cele mai importante centre de afaceri din orasul Cluj.

 

8. NTT Data Tower

Inaugurat in iunie 2016, noul sediu NTT Data se afla pe strada Constanta, foarte aproape de Platinia Elite Residence si de zona centrala.

Cladirea are 12 etaje si se intinde pe o suprafata de 10.000 mp si cuprinde birouri, sali de conferinte, o biblioteca, un restaurant, precum si un etaj dedicat zonei de relaxare pentru angajatii companiei.

 

 

8. Domus Business Center

 

Domus Business Center este locul unde trecutul se impleteste cu prezentul. Subsolul cladirii de birouri adaposteste un sit archeologic de ruine romane, care pot fi vizitate la cerere.

Cladirea finalizata in 2013 a fost dezvoltata conform unuia dintre cele mai inalte standarde pentru cladiri de birouri (BOMA - Building Owners and Managers Association) si gazduieste diverse companii si intreprinderi locale.

 

 

9. Sala Polivalenta din Cluj

Sala Polivalenta, cea mai mare si noua constructie de acest tip din Romania, a fost inaugurata in octombrie 2014 cu un concert James Blunt. Sala multifunctionala de pe strada Uzinei Electrice este construita pe cinci nivele si isi poate extinde capacitatea de la 7.300 de locuri la 10.000.

Fatada acesteia contine panouri solare care transforma energia solara in energie electrica si are capacitatea de a recupera si folosi apa de ploaie sau zapada.

sursa: wall-street.ro

Contul meu Anunt nou