Britanicii şi americanii doresc să îşi controleze casa în timp ce sunt „pe drum”, când călătoresc cu trenul sau cu maşina, spre exemplu, indică un studiu realizat de Bosch şi Twitter.
Aproape 60% din britanici şi americani doresc să îşi controleze locuinţa atunci când călătoresc cu trenul sau maşina, de exemplu. În cazul spaniolilor, germanilor şi austriecilor, procentul se reduce semnificativ, în timp ce în cazul francezilor este de cel puţin 45%.
Clasamentul pe ţări este aproape similar în cazul în care intervievaţii se grăbesc. De altfel, aceasta este situaţia în care majoritatea femeilor consideră că pot beneficia de avantajele unei case inteligente. Acest lucru este valabil şi pentru intervievaţii mai tineri (16-24 de ani), care îşi doresc, de asemenea, o casă inteligentă.
Ideea de a putea avea acces la propria casă în timp ce eşti în vacanţă prezintă o anumită fascinaţie (în funcţie de ţară, vârstă şi sex) care creşte odată cu vârsta, indiferent dacă are drept scop verificarea stării lucrurilor sau pornirea încălzirii înainte de întoarcerea acasă.
Intervievaţii au fost şi mai convinşi de potenţialul pentru economisirea energiei atunci când încălzirea se opreşte automat în momentul în care ferestrele sunt deschise, de exemplu. Spaniolii, francezii şi englezii au fost, în special, foarte interesaţi să economisească bani. Între 71% şi 75 % din intervievaţi au considerat economisirea energiei un argument convingător în studiu. Deşi acesta a fost, de asemenea, cel mai popular răspuns dat de germani, aceştia se situează pe ultimul loc în clasamentul pe ţări, cu 59%.
Siguranţa şi securitatea deţin locul doi şi trei în clasamentul general ca argumente şi au fost numite de 59%, respectiv 58% din intervievaţi. O casă inteligentă care porneşte automat o alarmă atunci când un intrus pătrunde în casă şi avertizează rezidenţii prin trimiterea unui mesaj urgent pe telefonul lor este o idee la fel de interesantă ca şi ideea de a putea verifica starea lucrurillor în orice moment printr-o cameră video conectată.
Totuşi, mulţi utilizatori de Twitter nu ştiu încă ce poate să facă deja o casă conectată. De exemplu, în timp ce două treimi dintre intervievaţi ştiu că o casă inteligentă poate stinge automat luminile atunci când locuitorii pleacă de acasă, doar 22% îşi pot imagina că un cuptor poate deja să sugereze reţete.
Conform unui clasament al ţărilor, utilizatorii din Franţa au cea mai mare încredere în ce poate face tehnologia caselor inteligente în comparaţie cu britanicii, americanii şi austriecii.
În plus, doar 50% din intervievaţi ştiu că sistemele pentru o casă inteligentă din prezent sunt interoperabile, ceea ce înseamnă că dispozitive diferite pot comunica între ele, chiar independent de producător.
Atunci când au fost întrebaţi despre motivele pentru care nu şi-au conectat casa încă, mai mult de jumătate din intervievaţi au invocat costuri iniţiale mari, deşi acest factor devine mai puţin important cu vârsta. În special spaniolii (70 %) şi francezii (68%) spun că tehnologia este prea scumpă pentru ei.
31% din cei intervievaţi nu s-au gândit nici măcar o dată la o casă conectată înainte.
Acest studiu pentru utilizatorii Twitter a fost desfăşurat între 26 iulie şi 3 august 2016. Au participat 6.265 de respondenţi din Austria, Germania, Spania, Franţa, Marea Britanie şi SUA - peste 1.000 de utilizatori Twitter pe ţară - şi aproape 500 din Austria.
sursa: zf.ro