Dincolo de regulile moderne de amenajare a spaţiului interior, poţi alege stilul boem, ce pare o soluţie practică, dacă îţi doreşti un decor interior dincolo de tipare. Stilul boem nu se demodează niciodată, potrivindu-se celor care iubesc un alt fel de dezordine, o dezordine artistică şi uşor nonconformistă.
Principalele caracteristici ale stilului boem sunt armonia vizuală şi confortul, la care se adaugă, desigur, eleganța. Decorul specific acestui stil se potriveşte nu doar dormitoarelor, ci şi camerelor de zi, sau caselor de vacanţă.
Stilul boem este individual, însemnând un decor relaxat în ceea ce priveşte culorile şi formele folosite. Fiind un stil inspirat din natură, apelează la o paletă diversă de culori. Se pune accent în special pe o cromatică veselă, vibrantă, pentru a evidenţia anumite aspecte ale decorului. Îmbinând detalii clasice, vintage, chiar şi tradiţionale, rezultă un amestec natural, în care haosul trebuie evitat.
Pereţii coloraţi şi tapetul se potrivesc foarte bine cu stilul boem. Poţi opta pentru imprimeuri florale, sau imprimeuri mai îndrăzneţe, precum cele cu dungi sau cu buline. Imprimeurile decorative vor caracteriza tapiseria, pernele decorative şi alte accesorii.
Din punct de vedere al elementelor de decor, stilul boem este destul de promiţător. Fotografiile şi tablourile înrămate nu lipsesc, nici pernuţele decorative. Obiectele de iluminat ies în evidenţă, iar decoraţiunile vintage dau personalitate spaţiului.
Decorând un spaţiu în stilul boem, îi oferi dinamism, personalitate, făcându-l vesel şi primitor. Din punct de vedere al dezavantajelor, stilul boem poate însemna şi riscul de a cădea în excese cu uşurinţă, rezultând un spaţiu mult prea aglomerat şi dezordonat.
Sursă: casa-gradina.ro