Sate de poveste din Romania ! Ai auzit de ele ?

 

Ciocănești

Ciocănești a fost prima așezare locuită apărută în calea ctitorilor Moldovei, începând cu Bogdan și Dragoș, întemeietorul de țară, pâna la Ștefan Cel Mare și Sfânt, în secolul al XV – lea și continuând cu alți domni ai Moldovei care au venit în Ciocănești unde, pe lânga suflet românesc, au găsit meșteri făurari pentru armele lor.

De aici vine și denumirea comunei Ciocănești, de la meșterii « ciocănari de arme » din atelierele lui Ștefan cel Mare, originari din această zonă, care l-au ajutat să apere și să păstreze pentru noi și pentru « urmașii urmașilor noștri », pamântul sfânt și roditor al Moldovei. (ciocanestibucovina.eu)

Comuna Muzeu Ciocănești este atestată documentar din anul 1400 într-un hrisov prin care se consemnează primirea muntelui Suhard de către Alexandru Cel Bun, de la doamna sa Ana, ca danie de domnie.

Casele din comună sunt ornate cu motive tradiționale care se regăsesc pe bundițele, catrintele, cămășile și alte obiecte din portul popular al românilor. Între zidurile decorate cu motive populare sunt așezate la loc de cinste covoare, carpete și ștergare. 

Charlottenburg 

Charlottenburg  este singurul sat rotund din România. Acesta a fost realizat de coloniştii germani în 1771. Iniţial şi Şandra, tot în judeţul Timiş, a fost un sat rotund, însă construcţiile ulterioare au mărit localitatea. 



Charlottenburg, sat aflat la 35 de kilometri de Timişoara, a fost construit acum 240 de ani de colonişti germani, sub forma unui cerc.


De pitorescul satului a fost fascinat şi un pilot german, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care, atras de priveliştea aeriană, a aterizat cu avionul pe un ogor din apropiere.

Satul construit în formă de cerc a fost declarat monument istoric de către Ministerul Culturii şi Cultelor

 

 

 

Contul meu Anunt nou