1. Analiza: Piata imobiliara din Romania are mici sanse sa intre in recesiune, in afara unui eveniment semnificativ extern. Randamentul investitiilor de la noi este mai bun decat in Polonia, de exemplu, iar noul ciclu imobiliar are fundamente sanatoase.
https://www.capital.ro/scenariu-in-eventualitatea-unei-noi-crize-imobiliare-in-romania.html
2.Sondaj efectuat de specialistii din asigurari: 1 roman din 10 a facut modificari care pot afecta stabilitatea constructiilor, 6 romani din 10 nu au luat masuri impotriva incendiilor, 3 din 10 romani isi lasa geamul deschis atunci cand pleaca de acasa. Preventia pare ca nu este pe lista prioritatilor pentru locuitorii din tara noastra, fapt sustinut si de faptul ca foarte putini dintre noi ne-am asigurat locuintele.
3. In Cluj, toamna a adus scaderi de preturi pentru apartamentele vechi, dar si o crestere de peste 150 euro/mp in cartierul Plopilor. Per ansamblu, se preconizeaza o asezare a preturilor, acestea stagnand la nivel general.
4. 30% din imobilele din Romania sunt deja integrate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, care permite descarcarea online a extrasului de carte funciara.
5. Scadere la jumatate a numarului de cereri noi pe piata spatiilor de birouri, in T3. Inchirierea office se pondereaza, companiile din IT fiind in continuare lider in materie de cereri.