Miturile despre bucătăriile albe

 

Albul a fost şi va rămâne una dintre cele mai stilate şi elegante modalităţi de a amenaja o bucătărie, fie ea clasică, tradiţională, minimalistă sau modernă. Însă, cei mai mulţi ezită să îşi amenajeze bucătăria în alb, iar temerile lor se bazează, de cele mai multe ori, pe mituri.

Albul se murdăreşte uşor

Şi este şi greu de curăţat. Toate acestea pot fi evitate, dacă sunt alese finisaje şi materiale potrivite, precum un blat şi o chiuvetă rezistentă la impact şi pete. Astfel, te poţi bucura de frumuseţea unei bucătarii albe fără să îţi faci griji legate de curăţenie.

Albul dă bucătăriei un aer rece

Poţi folosi nuanţe calde de galben, gri sau crem, pentru perete sau pentru podea. În plus, poţi utiliza elemente în aceste culori în corpurile de mobilier, rezultatul fiind o bucătărie primitoare.

Albul este potrivit doar pentru bucătăriile mici?

De cele mai multe ori, sunt alese nuanţele de alb pentru bucătăriile mici, pentru a da impresia de spaţiu, mărind vizual camera. Însă, albul este potrivit şi pentru o bucătărie mare, dacă nu primeşte îndeajuns de multă lumină naturală.

Albul dă senzaţia că te afli într-un spital

Acest lucru se poate întâmpla doar dacă nu încerci să te joci puţin cu nuanţele pastelate, vesele. Poţi folosi diferite accesorii, obiecte de decor şi electrocasnice, în culorile tale preferate, pentru a crea o bucătărie dinamică şi pentru a te depărta de ideea ,,bucătăria albă seamănă cu un spaţiu steril”.

 

Sursa: jurnaldedesigninterior.com

Contul meu Anunt nou