In vizita la Oracle: Cum arata sediul celei mai mari companii IT din Romania

Oracle este cea mai mare companie de IT din Romania, cu circa 4.200 de angajati, dintre care doar 50 sunt la Iasi, iar restul In Bucuresti. Astfel, aproximativ 4.150 de personae lucreaza in trei cladiri din nordul Capitalei, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu.

Suprafata totala inchiriata pentru cei 4.200 de salariati din Bucuresti si Iasi este de 43.600 de metri patrati in interiorul a patru cladiri.

O constructie cu 2.300 de oameni

Cea mai mare cladire inchiriata de Oracle in Romania are o suprafata de 24.100 de metri patrati.

“Sunt 2.300 de angajati de angajati care lucreaza aici si continuam procesul de recrutare”, au afirmat oficialii Oracle.

Mutarea celor peste doua mii de angajati ai producatorului de software in aceasta constructie a avut loc intre intre decembrie 2013 si martie 2014 si a fost considerate “mutarea anului” pe piata locala de birouri in 2014.

Lucreaza pentru Romania, dar si pentru clienti globali

O parte din echipa lucreaza pentru piata din Romania, dar majoritatea lucreaza la nivel regional (pentru Europa Centrala si de Est sau toata Europa) si global.

„Angajatii lucreza pentru numeroase departamente diferite, care acopera intraga arie de activitati Oracle. Pornind de la vanzari, pre-vanzari, finante, facilitati, marketing, social media, educatie pentru dezvoltarea de produse, suport pentru clienti si parteneri, resurse umane”, afirma oficialii companiei.

Un birou in care vezi adesea imagini cu avioane si barci

Sediul are sase etaje si este impartit in patru culori: rosu, verde, mov si albastru. Culorile respecta brandingul companiei, dar si la orientarea mai usoara a angajatilor. De asemenea, rolul lor este sa creeze un mediu de lucru placut.

Ceea ce iti ramane in minte atunci cand vizitezi un birou Oracle este faptul ca adesea vezi imagini cu avioane sau barci, obiecte care aduc aminte de pasiunile sportive ale lui Larry Ellison, cel care a fondat compania in 1977.

De asemenea, biroul lui Sorin Mindrutescu, country leader al filialei locale a Oracle din 2008, este in aceasta cladire si este in ton cu amenajarea, neavand caracteristici speciale sau de design.

Printre facilitatile complexului se numara accesul la restaurant, cafenele, clinica medicala, banca, spatii verzi in interior si exterior, locuri de parcare pentru biciclete si dusuri. De asemenea, zona este aproape de statiile de metrou, autobuz si tramvai, dar si de aeroport.

Constructie care mizeaza pe materiale ecologice

Legat de minusuri, oficialii companiei au enumera aglomeratia din trafic la orele de varf si numarul insuficient de locuri de parcare. Acestia nu au oferit detalii exacte despre numarul sali de sedinta sau de locuri de parcare inchiriate.
„Numarul de locuri de parcare este mai mare decat media pe piata de birouri din Bucuresti. Precum oriunde in Capitala, situatia locurilor de parcare ar trebui imbunatatita”, au adaugat oficialii companiei.

Cladirea producatorului de software este una dintre cele mai verzi din Romania, la constructia acesteia fiind folosita o cantitate importanta de materiale ecologice.

Oracle este cel mai mare jucator de pe piata locala de IT, cu afaceri de 784,7 milioane de lei anul trecut si un profit net de 26,9 milioane de lei, conform Ministerului de Finante. Pe de alta parte, compania a raportat un numar mediu de 3.043 de angajati pentru 2015. Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle, afirma recent ca producatorul de IT a ajuns la finalul lui aprilie la in jur de 4.200 de angajati.

sursa: wall-street.ro

Contul meu Anunt nou