Impact primește „undă verde” pentru dezvoltarea GREENFIELD Copou, din Iași. Ansamblul rezidențial va aduce pe piață peste 1.000 de apartamente, plus facilități


După un proces de autorizare care a durat mai bine de trei ani, compania este pregătită să înceapă construcția proiectului, ce va respecta standardele actuale de calitate și sustenabilitate.

Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor S.A. a anunțat obținerea autorizației de construire pentru proiectul GREENFIELD Copou din Iași, a cărui valoare de piață estimată se ridică la peste 175 de milioane de euro. Amplasat în zona Dealului Copou și beneficiind de vedere panoramică asupra grădinii botanice și a orașului în sine, ansamblul rezidențial va fi dezvoltat pe un teren în suprafață de 50.263 de metri pătrați. La finalizare, acesta va cuprinde 1.062 de apartamente situate în 26 de imobile cu regim redus de înălțime (maximum 5 etaje și două subsoluri), plus o serie de facilități.


Citește și:

Lovitură sub centură: ELIMINAREA cotei reduse de 5% TVA la achiziția de locuințe, în 2023? „Guvernul ar trebui să-și dea seama că dă în cei săraci”!


O înnoire a fondului locativ existent

Printre acestea se numără 1.083 de locuri de parcare subterane și supraterane, peste 15.000 de metri pătrați de parcuri și spații verzi, grădiniță, after-school, 3.000 de metri pătrați de spații comerciale și servicii, un centru wellness cu sală de fitness, piscină și spa. „Proiectul GREENFIELD Copou va înnoi în Iași fondul locativ existent și va seta noi standarde de calitate în ceea ce privește dezvoltările rezidențiale din regiune, implicit va contribui la dezvoltarea unui ecosistem cu impact economic local important”, notează reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Odată cu obținerea autorizației de construire putem iniția dezvoltarea unuia dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale sustenabile din regiunea Moldovei. GREENFIELD Copou este un proiect care s-a născut acum mai bine de trei ani, perioadă care a fost alocată pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, urmând ca din acest moment să ne putem concentra pe etapa de dezvoltare efectivă. Având în vedere perioada scursă, schimbările geo-politice și economice din acești ultimi ani, suntem în acest moment în proces de revizuire a planului de afaceri, asigurarea finanțării și planificarea în detaliu a etapelor de dezvoltare, pentru a livra un proiect care să asigure un nou standard de calitate viitorilor noștri clienți și care să genereze valoare adăugată pentru toate părțile implicate: comunitatea ieșeană, furnizori, investitori.”

Constantin Sebeșanu, CEO Impact


Citește și:

ANALIZĂ - Tranzacțiile imobiliare în iunie 2023: cumpărătorii au fost mai activi decât în perioada similară din 2019, an premergător pandemiei


Fiecare apartament va trebui achiziționat „la pachet” cu un loc de parcare

Potrivit dezvoltatorului, întregul ansamblu rezidențial a fost proiectat în conformitate cu standardele de calitate și sustenabilitate nZEB și BREEAM Excellent, ceea ce înseamnă că viitorii rezidenți se vor bucura de o eficiență energetică crescută a construcțiilor, implicit de costuri reduse de întreținere și exploatare, dar și de un impact redus asupra mediului înconjurător. „Suplimentar, construcțiile din GREENFIELD Copou se caracterizează prin rezistență maximă la seism și durabilitate”, completează oficialii Impact.

Potrivit acestora, la fel ca majoritatea orașelor din țară, și Iașiul are un deficit semnificativ de locuri de parcare, motiv pentru care autoritățile locale au decis, prin autorizația proaspăt emisă, că fiecare unitate locativă din GREENFIELD Copou poate fi vândută numai împreună cu cel puțin un loc de parcare. Acest aspect „reprezintă o noutate în piața imobiliară și [...] demonstrează că se fac pași în direcția dezvoltării durabile a orașelor. Deși Impact are această politică de mai bine de 10 ani, implementată în toate proiectele, este o noutate și un semnal pozitiv ca o autorizație de construire să cuprindă o astfel de obligație”, explică reprezentanții companiei. Parcările rezidenților vor fi exclusiv subterane, ceea ce va reduce masiv traficul în interiorul complexului, care va include și piste pentru bicicliști.


Citește și:

ANALIZĂ - În ultimii 4 ani, construcțiile de locuințe din România au depășit RECORD după RECORD. Cum stau lucrurile pe acest segment în anul 2023


 

Contul meu Anunt nou