Guvernul „merge pe burtă” cu noul pachet de măsuri fiscale. Încă nu se știe, concret, care vor fi acestea, dar cine se opune „luptă pentru privilegii și pentru marile averi”?!


Potrivit unor informații dezvăluite „pe surse”, o parte dintre modificări s-ar aplica din octombrie, iar altele, din ianuarie anul viitor.

De la primele declarații făcute de oficialii Guvernului cu privire la înăsprirea taxelor în România a trecut aproximativ o lună. Chiar dacă la scurt timp după a apărut în spațiul public un draft de Ordonanță de Guvern ce tratează în detaliu o serie de măsuri menite să aducă venituri suplimentare la buget, reprezentanții statului nu și-au asumat încă, în mod oficial, respectivul document, în vreme ce pe site-ul oficial al Guvernului nu a fost publicată nici măcar o altă versiune a sa.

Mai mult decât atât, în momentul de față, declarațiile membrilor Coaliției se mențin pe o notă evazivă, fără a aborda, la modul concret, modificările pe care jucătorii din domeniul imobiliar, spre exemplu, le urmăresc îndeaproape. Printre acestea s-ar număra majorarea cotei reduse de TVA la achiziția de locuințe noi, creșterea cotelor de impozitare pentru imobilele vândute de persoane fizice, dar și posibila introducere a unor impozite noi – unul pentru persoanele fizice care dețin mai multe proprietăți imobiliare, iar altul, pentru vânzările de locuințe noi care depășesc un anumit plafon de preț.


Citește și:

LUARE DE POZIȚIE: Cele 6 consecințe MAJORE ale măsurilor fiscale care lovesc în imobiliare, semnalate Executivului de către marii jucători din industrie

Lovitură sub centură: ELIMINAREA cotei reduse de 5% TVA la achiziția de locuințe, în 2023? „Guvernul ar trebui să-și dea seama că dă în cei săraci”!


Între timp, în spatele ușilor închise, s-a ajuns la un acord

În ciuda faptului că se încăpățânează să păstreze tăcerea privind condițiile concrete de aplicare a noilor modificări fiscale, informații dezvăluite „pe surse” către Digi.ro relevă că oficialii Guvernului au căzut deja de acord, la începutul acestei săptămâni, asupra pachetului de măsuri ce a „aprins” opinia publică. Următorul pas este ca premierul și Ministrul Finanțelor să le prezinte la Bruxelles, în fața Comisiei Europene, pentru ca ulterior acestea să fie adoptate.

De precizat este că, deși conform primelor declarații ale reprezentanților statului, dar și draftului de Ordonanță de Guvern mai sus menționat, urma ca modificările discutate să intre în vigoare din luna septembrie, se pare că termenul pentru impunerea acestora a fost devansat. Aceeași sursă arată, astfel, că o parte dintre noile măsuri vor intra în vigoare din octombrie, iar restul, din luna ianuarie a anului viitor.


Citește și:

Măsurile fiscale ale Guvernului pentru 2023: Cota redusă de TVA la achiziția de locuințe noi crește de la 5% la 9%, de la 1 septembrie. Vezi EXCEPȚIILE

Măsurile fiscale ale Guvernului pentru 2023: Statul vrea mai MULȚI BANI și din prețul imobilelor vândute de persoane fizice! Impozitul va urca la un maxim de 5%, de la 3% acum


Guvernul își asumă răspunderea în fața Parlamentului pentru noul pachet legislativ

Pe fondul stării de confuzie și incertitudine care domnește în prezent în rândul cetățenilor obișnuiți, dar și al celor care operează diverse businessuri, declarațiile oficialilor Executivului păstrează un ton ostentativ hotărât, afișând un înalt grad de angajament civic, însă ele rămân, practic, la fel de criptice – iar asta, mai ales în aspectele esențiale. „[V]reau să anunț că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament, pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această țară înainte şi cine se opune și luptă pentru privilegii și pentru marile averi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunț că voi merge înainte, cu toată fermitatea”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de azi, 24 august 2023.


Citește și:

Măsurile fiscale ale Guvernului pentru 2023: Impozit EXTRA la achizițiile de locuințe noi?! S-ar aplica la peste 600.000 de lei, pe lângă 19% TVA!

Măsurile fiscale ale Guvernului pentru 2023: Impozit EXTRA pe proprietățile imobiliare?! În ce condiții s-ar impune


Așa cum am promis de la început, acest guvern este Guvernul României şi, în această logică, vom pune România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toți. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României.

Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. Discuțiile din ultimele săptămâni au arătat clar că avem nevoie de reforme profunde. Am văzut, la fel ca și dumneavoastră, vociferări, chiar și atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR și acum vin și le critică.

Vreau să vă spun foarte clar că nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această țară. Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă, la fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc. Nu mai putem continua așa. Și da, dacă-mi permiteți - aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulți bani, pentru a da și pensionarilor care au muncit o viață și celor aflați în nevoi. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi.”

Marcel Ciolacu, Premierul României


Citește și:

Taxare LA SÂNGE: Statul vrea să „înghită” JUMĂTATE din veniturile nejustificate ale populației


 

 


 



 

Contul meu Anunt nou