Stilul industrial a avut perioada sa de maxima glorie in anii '70, insa se pare ca, incet-incet, revine la moda. Intre timp, el a fost combinat cu alte tendinte in decoratiuni interioare si a devenit o solutie a caselor de lux, al celor care au la dispozitie o suprafata locuibila mare, dar care se poate adapta cu foarte putin efort la toate casele.
Elementele cele mai importante ale stilului industrial sunt detaliile aparent nefinisate, caramida, volume mari si uneori disproportionate, ferestre mari. Cele mai intalnite asocieri sunt intre lemnul nefinisat, sticla si metal.
Unul din principalele avantaje ale stilului industrial e ca poti introduce obiectele vechi sau detaliile de decor aparent nefunctionale in decor.
Culorile specifice stilului pornesc de la maro inchis si merg pana la gri deschis. Materialele precum pielea uzata, scaunele vechi sau instalatii sanitare din cupru, tevi la vedere, caramida expusa, precum si elemente de design precum covorase, tablouri sau suporturi de iluminat pot aduce culoare in casa.
Stilul industrial se potriveste de minune cu cel minimalist si cu arta contemporana. Astfel, tine cont de faptul ca o camera amenajata in stil industrial nu are piese de mobilier inutile, are elemente de decor reduse la minimum si o monotonie cromatica unde accentele de culoare sunt deseori intense, chiar violente prin forma si culoare.
Pentru decor, poti folosi fotografii sau tabouri, sculpturi sau toate la un loc. Totul, in final, trebuie sa aiba, insa, un aspect neslefuit.