Ecovillas lansează un nou ansamblu rezidențial de vile în zona Pipera. Conceptul arhitectural este inspirat de imaginea unor cărți așezate într-o bibliotecă


Unitățile locative din cadrul proiectului vor fi eficiente din punct de vedere energetic, utilizând energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire și producerea apei calde.

Dezvoltatorul cu capital româno-moldovean Ecovillas Company anunță lansarea unui ansamblu rezidențial inedit, a cărui arhitectură este inspirată de imaginea unor cărți așezate într-o bibliotecă, în vreme ce fațada de la intrare este o carte deschisă, menită să reprezinte filele din povestea vieții fiecărei familii. Amplasat în zona Pipera, în apropierea bulevardului Iancu Niculae, proiectul Epique home are o valoare de piață de șapte milioane de euro, iar prețul caselor în momentul lansării este de 317.800 de euro + TVA.

Cele 18 case construite de Ecovillas vor fi eficiente energetic și utilizează energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire și producerea apei calde. Fiecare vilă este dotată cu pompă de căldură geotermică, care utilizează energia pământului pentru asigurarea agentului termic, astfel că proiectul nu este racordat la gaze, neutilizând combustibili fosili.

Pentru asigurarea încălzirii, răcirii și apei calde în complex, s-au realizat foraje și au fost amplasate sonde ce au rolul de a capta energia pământului. Am ales această soluție tehnică, deoarece este cea mai bună din punct de vedere al randamentului și al costurilor pe care le vor avea locatarii. Aceste pompe nu se folosesc pe scară largă momentan, deoarece costurile de implementare sunt mai ridicate, forajele sunt scumpe. Însă, noi am decis că un astfel de proiect merită ceea ce e mai bun și credem că familiile ce vor locui la Epique home vor aprecia tehnologiile inovative.”

VLAS VEACESLAV, CEO Ecovillas Company


Citește și:

Cât de „verde” este peisajul imobiliar din România. Sectorul de retail deține cele mai multe certificări


Există cerere pentru locuințe de calitate

Casele din proiectul Epique home sunt denumite după scriitori celebri la nivel internațional, o noutate pe piața imobiliară românească, menită să confere unicitate fiecărei proprietăți. Din punct de vedere arhitectural, ideea din spatele proiectului îi aparține lui Maxim Calujac, un arhitect din Republica Moldova recunoscut la nivel internațional datorită numeroaselor premii câștigate pentru proiectele sale.

Ansamblul a fost proiectat pentru a oferi beneficii multiple celor ce vor alege să locuiască aici. Fiecare locuință este dotată cu sisteme de recuperare de căldură, ce vor împrospăta aerul din interior, fără a mai fi nevoie de deschiderea geamurilor, precum și cu sistem pasiv de răcire prin ventiloconvectoare, finisaje din marmură, parchet stratificat și placări interioare din MDF furniruit.

Din experiența proiectelor pe care le-am construit de-a lungul anilor, observăm că există o cerere a clienților de a cumpăra locuințe de calitate. Nu mai fac rabat la calitate și confort, deoarece au înțeles că atunci când îți iei o casă a ta important este să te simți perfect în ea. De aceea, am ales cele mai bune materiale, din gama premium-lux, pentru a oferi familiilor o experiență de locuire deosebită.”

VLAS VEACESLAV, CEO Ecovillas Company


Citește și:

Apetit crescut al investitorilor din piața rezidențială: achizițiile de locuințe în scopul revânzării sunt din nou atractive!


Grădini interioare și terase circulabile pe acoperiș

Înălțimea locuințelor este generoasă, de trei metri, iar spațiile vitrate mari maximizează influxul de lumină naturală. Fiecare casă de tip carte are patru camere, trei băi, terasă circulabilă, grădină și parcare acoperită. Suprafața totală a unei unități locative ajunge la 158 metri pătrați, la care se adaugă 83 de metri pătrați de terasă circulabilă.

În proiectul dezvoltat de Ecovillas va exista sistem de aspirator centralizat, sisteme smart home, ca și infrastructură pentru alimentarea mașinilor electrice în parcarea acoperită a fiecărei vile. De asemenea, se va pregăti traseul pentru ca cei interesați să poată dota casele cu panouri fotovoltaice, pentru mai multă independență energetică. Fațada proiectului va fi din piatră naturală, terasa de pe acoperiș este circulabilă, iar fiecare casă are curte interioară.

Ecovillas Company a dezvoltat până acum mai multe proiecte rezidențiale în zona Capitalei, toate eficiente energetic, dotate cu pompe de căldură geotermice. Printre acestea se numără LOFT green apartments, dezvoltat în Mogoșoaia, ansamblu format din 154 de apartamente cu design în stil loft, premiat la nivel internațional și național pentru inovație și arhitectură.


Citește și:

Tendință: scumpirea creditelor alimentează cererea pentru chirii. Luarea unei decizii este întârziată, însă interesul pentru achizițiile de locuințe se menține la un nivel ridicat – VIDEO


 

 

 

Contul meu Anunt nou