Coltul de design: Recomandari pentru amenajarea bailor inguste

  1. Folositi oglinzi pentru a crea iluzia de spatiu. Puteti face camera sa para mai larga prin plasarea oglinzilor pe peretii lungi ai camerei, una in fata celeilalte. Partile camerei care se reflecta in oglinzi pot contribui la crearea iluziei de spatiu suplimentar, facand-o sa para mai mare.

  2. Asigurati-va ca aveti cat mai multa lumina naturala in baie. Mariti cat se poate de mult ferestrele din baie, pentru a permite patrunderea luminii naturale. Aceasta mareste spatiul si ii confera o atmosfera placuta. Desigur, sunt cazuri in care imobilul in care locuiti nu are bai cu expunere la un perete exterior. In acest caz, puteti opta pentru cateva caramizi din sticla mata sau un geam non-transparent pe usa, care sa permita patrunderea luminii naturale din apartament.

  3. Evitati culorile intunecate. Nuantele inchise fac orice spatiu sa se simta mai mic. Baile inguste tind deja sa se simta ca o pestera. Pentru a impiedica senzatia de spatiu inchis, alegeti in schimb culorile luminoase. Alb, galben pal, bej, gri deschis si alte nuante palide sunt o alegere buna, deoarece pot ajuta camera sa se simta luminoasa si aerisita.

  4. Optati pentru o cabina de dus de sticla. Daca va puneti un dus in baie, luati in considerare adaugarea unei cabine transparente din sticla. Optarea pentru o cabina prin care puteti vedea poate ajuta la crearea iluziei de spatiu suplimentar.

  5. Plafonul poate fi un punct focal. Un mod prin care oamenii nu vor observa ca baia dvs. este ingusta este sa le directionati atentia in alta parte. Elemente unice pe plafonul baii vor face exact asta. O varianta accesibila este sa zugraviti tavanul intr-o culoare care atrage privirea. Puteti opta, de asemenea, pentru placarea cu piese ceramice interesante sau pentru un corp de iluminat deosebit.

  6. Incercati sa amplasati cada sau cabina de dus pe latura cea mai ingusta a baii. Aceasta amenajare este ideala pentru baile inguste, deoarece astfel se confera impresia de adancime, ochiul fiind automat atras catre cel mai mare element dintr-o incapere. Chiuveta ar trebui sa fie amplasata pe latura lunga a baii, cat mai departe de cada sau de cabina de dus.

--

Pentru cele mai interesante sfaturi si idei de amenajare interioara, accesati zilnic sectiunea Home&Deco de pe sectiunea Stiri a portalului Titirez.ro 

Contul meu Anunt nou