Alegerea blatului de bucatarie ideal

In alegerea blatului de bucatarie trebuie, in primul rand, sa tii cont de culoare – fie in in ton cu pardoseala, fie cu tamplaria. Este foarte important ca acest blat sa se afle in ton cu restul culorilor din bucatarie.

Un alt aspect important, insa, si mai dificil de decis, este materialul din care se poate realiza blatul de bucatarie. Varietatea de materiale posibile este din ce in ce mai mare: PAL melaminat, lemn, placi ceramice, sticla, metal, acril, beton, granit si materiale compozite etc. , si fiecare prezinta o serie de avantaje si dezavantaje.

De exemplu, corianul (un material inovator, dar scump) rezista la temperaturi ridicate (250º C), in timp ce cuartul este considerat cel mai rezistent material de pe piata si foarte igienic, insa si foarte scump. Marmura este, de asemenea, o varianta de calitate, dar de asemenea costisitoare.

La preturi accesibile se afla blaturile de ceramica, cu o calitate buna, precum si placile glazurate, care rezista la caldura, umezeala si zgarieturi. Dezavantajul acestora, insa, este ca se pateaza si pot stoca bacterii.

Blaturile din lemn au o rezistenta suprinzator de mare, putand fi curatate de pete si lacuite. Cele din PAL melaminat au avantajul de a veni intr-o gama foarte mare de modele, culori si imitatii (lemn, granit etc.), si sunt cele mai ieftine de pe piata. Se degradeaza, insa, foarte usor.

O optiune mai noua in aceasta gama este blatul din inox. Avantajul sau e ca nu are pori, deci nu atrage mirosuri sau bacterii, fiind foarte igienic. Dezavantajul, insa, este acela ca e dificil de integrat in design-ul general al bucatariei, si are un pret ridicat.

Sursa: casamea.ro

Contul meu Anunt nou